Uitgebreide afspraken- en gedragscode

Uitgebreide afspraken- en gedragscode 2022 - 2023

1. Spelende leden betalen hun lidgeld voor de opgegeven datum. Bij niet tijdig betalen van het lidgeld mogen de spelende leden niet meer komen trainen en wedstrijden spelen, totdat dit in orde is. De trainer krijgt pas de spelerskaart als het lidgeld betaald is.


2. Na betaling van het lidgeld, gaat men akkoord met de afsprakencode en de privacyverklaring van de club.


3. Wie aan het seizoen begint, maakt dit ook op correcte wijze af.


4. Wij organiseren onze tijd zodanig dat goede schoolprestaties en een maximale aanwezigheid op trainingen verenigbaar zijn.


5. Wie niet op de training aanwezig kan zijn of te laat zijn, verwittigt minstens één dag op voorhand zijn/haar hoofdtrainer. Bij voorkeur spreek je de hoofdtrainer persoonlijk aan.


6. Wie niet naar een wedstrijd kan komen, verwittigt minstens drie weken op voorhand de hoofdcoach.


7. We willen iedereen vragen om tijdig op de trainingen aanwezig te zijn. Het omkleden neemt toch nog wel wat tijd in beslag.


8. Wie te laat komt op de training, stoort zijn/haar medespelers niet. Alleen aan de trainer legt hij/zij uit, waarom hij/zij te laat is.


9. Geen GSM in de zaal tijdens de wedstrijd of de training. Laat hem in je sporttas! Uitzonderingen kunnen gemaakt worden in samenspraak met de trainer.


10. Sieraden en horloges worden niet gedragen tijdens de trainingen en wedstrijden.


11. (Sport)dranken meenemen op training en wedstrijd mag, liefst in een hervulbare fles. Het flesje moet alleszins dichtgedraaid kunnen worden.

Voorzie je flesje van je naam. (opmerking: geen frisdrank)


12. Snoep op training of tijdens de wedstrijd is verboden.


13. Elke speler is verantwoordelijk voor zijn/haar uitrusting. Er wordt verwacht dat ieder 'echte' sportkledij aan doet tijdens de trainingen en wedstrijden en dat lange haren in een staart worden gedaan.


14. Jeugdtrainingen en jeugdwedstrijden worden steeds in de korte weg gespeeld. Wij betalen de sporthal per halve zaal en ook dient er minstens 2u30 ruimte te zijn tussen de aanvangstijden van twee wedstrijden en ook dan nog hangt het er van af of de wedstrijden uitlopen of niet. (tem promo 3 is het spelen in korte weg mogelijk)
Uitzonderingen kunnen gemaakt worden mits op voorhand toestemming van het bestuur en de sportieve cel.


15. We hebben respect voor het materiaal: voetballen of trappen op/tegen volleyballen is verboden.

Het net, ballen en ander materiaal wordt volgens de richtlijnen van de trainer gehaald, geplaatst en opgeruimd.


16. Na iedere wedstrijd helpen de spelers/speelsters zo snel mogelijk met het opruimen van flesjes en dergelijke van de eigen ploeg, maar ook van de tegenstander, zodat de volgende ploeg vlot kan beginnen met hun opwarming.


17. Op de training en op wedstrijd wordt inzet verwacht van jezelf en je medespelers. Wie komt volleyballen als tijdverdrijf wordt verzocht de groep te verlaten.


18. Voor een wedstrijd is er een gezamenlijke opwarming.


19. Fouten gemaakt door scheidsrechters of tegenstanders bij competitiewedstrijden worden waardig beoordeeld. We zijn een sportieve club!

Negatieve reacties hoeven niet


20. Wie een blunder of fout maakt tijdens de wedstrijd, wordt de hele ploeg positief benaderd. Iedereen moedigt iedereen aan om de fout zo snel mogelijk te vergeten.


21. Het hoofddoel van de club is om zoveel mogelijk volleybaltechniek en - tactiek bij te leren. Het winnen van een wedstrijd is een graag meegenomen extra.


22. Sportiviteit en spelplezier zijn bij VC Tongerlo het allerbelangrijkste!


23. We proberen er een gewoonte van te maken om te douchen na een training of wedstrijd.  We dwingen niemand maar met het oog op hygiëne en 'groepssfeer' willen we dit wel aanmoedigen.


24. De sporthal en de kleedkamers worden netjes achtergelaten na iedere training en wedstrijd. Flessen die half leeg zijn, worden leeggegoten in de vuilnisemmer gedaan. De douches en kleedruimtes worden afgetrokken volgens een beurtrolsysteem, ook die van de tegenstander!


25. Enkel trainers mogen in de medische koffer komen! Spelende leden die langdurig tape nodig hebben, zorgen hier zelf voor.


26. Problemen worden individueel of in groep met de trainers, de sportieve cel of ploegafgevaardigden besproken.


27. Verdraagzaamheid, vriendschap en respect zijn de sterkste punten om als één team naar buiten te treden.


28. Spreek de sportieve cel of je trainer aan wanneer jij of iemand anders slachtoffer wordt van plagerijen of pesterijen of als jij of iemand anders zich niet goed voelt in de groep.


29. Onze sport is er voor iedereen! Er is geen plaats bij VC Tongerlo voor discriminatie, racisme, pesterijen, vandalisme en uitsluiting.